top of page

Buurtgericht zorgproject 

In het kader van het project ‘Zorgzame buurten’ start Wijkcentrum De Gagel vanaf maandag 20 maart 2023 een fysiek ‘onthaalpunt in de wijk’.

Je kan er elke maandag fysiek terecht van 9u30 – 12u30. Telefonisch zijn we bereikbaar van 9u tot 16u op het gratis nummer 0800 65 009.

Dit onthaalpunt krijgt vorm in nauwe samenwerking met de stad Herentals, CM, Solidaris en het CAW.

We helpen je graag verder met je vragen of verwijzen je door waar nodig naar de juiste instanties. Je kan terecht met :

  • Concrete hulp- en ondersteuningsvragen op het vlak van zorg, welzijn en gezondheid

  • Vragen bij facturen die je niet begrijpt (bvb. gas en elektriciteit) of een brief van de overheid die je niet begrijpt, we helpen je graag verder om de weg te vinden

  • Je wil een melding doen gericht aan het stadsbestuur of een andere overheid, ook daarmee kan je terecht in het onthaalpunt

Afbeelding5_edited.jpg
zorgzame buurten.jpg
download (1).png

We leggen de focus op de nabijheid van diensten en overheid voor de wijkbewoners van het Zorgzame buurtproject Herentals Linkeroever en creëren we een basis voor een  geïntegreerde samenwerking tussen diensten actief in zorg, welzijn en gezondheid.

Als aanvulling op het onthaalpunt wordt er maandelijks ook een info of vorming voorzien rond een specifiek thema dat aansluit op de vragen die we krijgen in het onthaalpunt.

 

Vanuit de ‘goede praktijk’ zoals we die willen zetten op maandag, zoeken we vrijwilligers uit de wijk om in de toekomst ook van dinsdag tot vrijdag het onthaalpunt te bemannen en uit te bouwen.

Op die wijze kan het onthaalpunt in de wijk uitgroeien tot een onthaalpunt van en door de wijk

 

Je kan terecht in:

het Wijkonthaalpunt,

wijkcentrum De Gagel,

Gagelstraat 36, 2200 Herentals,

Tel 0800 65 009.

bottom of page