top of page
Warme Wijk lijn

De Warme Wijk lijn is een telefonisch ondersteuning in onze wijk. Een groep van professionelen en vrijwilligers actief in zorg, welzijn en gezondheid zijn een luisterend oor. We dragen zorg voor mekaar, zijn er voor mekaar en ‘Iedereen hoort er bij’. Nu meer dan ooit.  

Luisterend oor

Je bent eenzaam en hebt nood aan een luisterend oor. Je komt terecht bij mensen die jouw buurt kennen en praktische tips kunnen geven over wat er allemaal kan om jou een hart onder de riem te steken. Indien gewenst of nodig maken we een afspraak voor een wekelijks telefonisch contact of sturen we iemand langs om aan jouw voordeur of in jouw gang een babbel te houden. Zo kunnen we nog beter inschatten hoe het met jou gaat. De wijk is er voor jou. 

Praktische problemen

Je kan de deur niet uit en hebt niemand om voor jou naar de winkel te gaan of er moet dringend een oplossing komen voor een administratief probleem. We helpen je verder met mensen uit de wijk.

Psycho-sociale problemen

Je zit er echt wel onderdoor en meerdere problemen stellen zich. We kijken waar we onmiddellijk kunnen helpen en verwijzen door naar partners daar waar nodig. Wij doen enkel suggesties, jij beslist.

Therapeutische ondersteuning

Zit je volledig in de knoop, dan kunnen wij onze gesprekstherapeuten of psychologen inschakelen. Ook hier kunnen we ten allen tijde doorverwijzen. De vraag voor dit soort ondersteuning komt ook altijd uitdrukkelijk van jou. 


 

Bellen naar de Warme wijk lijn is gratis en kan dagelijks van 13 tot 16 uur. Buiten deze uren kan u een boodschap inspreken en uw gegevens achterlaten. We nemen dan met jou contact op. 

Vrijwilliger worden, meld je aan via https://www.warmewijk.be/contact

Als professional in zorg, welzijn en gezondheid mee actief worden in Warme Wijk, meld je aan via de wijkconferentie of op 0800 65 009. 

Laat je warm maken door ons 0800-lied:

logokleur warme wijk - kopie - kopie.png
bottom of page